Vad ska man tänka på när man köper en badrumsmatta?

Vad ska man tänka på när man köper en badrumsmatta?

Vad ska man tänka på när man köper en badrumsmatta?

En ny matta kan göra underverk med badrummet! En enkel detalj men den kan ge så mycket. Badrummet känns mer ombonat och fräscht och väljer du en ny färg kan du ändra känslan i hela badrummet.

-Färg? Den modige väljer en matta med färg och den mer subtile väljer en i vitt, svart eller grått. Man kan välja att lyfta en färg från tapeten eller kaklet eller matcha med handdukar eller tvålpump.

-Storlek? Vill du ha mattan framför exempelvis duschen eller över hela badrummets golv?

-Material? Vill du ha matta i 100% bomull eller med gummerad undersida? Det finns badrumsmattor i bomull som är riktigt tjocka och det finns tunnare varianter som brukar kallas hotellmatta eftersom de brukar finnas på hotell. Badrumsmattor med gummerad undersida är bra då de inte är så halkiga att stå på.Att tänka på rent praktiskt…

-Om du har nylagd plastmatta på ditt golv ska du undvika mattor som är gummerade på undersidan. Detta då så kallad migrering kan uppstå vilket innebär att plasten och gummit förenar sig och gummit kan lämna märken på golvet. Detta kan även uppstå på äldre plastmattor så har du den typen av matta i badrummet så välj istället en badrumsmatta i 100% bomull.

-Har du golvvärme? Då måste du tänka på att badrumsmattan tar upp/blockerar en del av värmen. Välj en matta utan gummerad undersida då den plockar upp lite mer av värmen och välj gärna en tunnare matta som släpper igenom värmen.

-Ska mattan vara utanför duschen? Då är det praktiskt om det är en matta utan gummering på undersidan eftersom det tar längre tid för en sådan att torka. Ska mattan vara nedanför toaletten eller framför tvättstället fungerar det fint med en gummerad matta eftersom de ligger bra på plats.

Tips! Många av våra badrumsmattor fungerar fint på andra ställen i huset också, exempelvis nedanför sängen.
Produkter