Rörmokaren tipsar!

Här får du tips och instruktioner på hur du löser "enklare" problem hemma; exemplevis hur man byter insats i blandaren eller hur man ska göra om man får stopp i avloppet.

Du är välkommen att maila dina frågor till info@badochtoaspecialisten.se så kanske just din fråga kommer här! Märk mailet med "Rörmokaren tipsar"

 

2021-08-18

Letar du efter reservdelar till en IDO Arabia?

Är din toalettstol märkt med Arabia och du misstänker att modellen heter så? Tyvärr är det inte så lätt!

Arabia var fabriken där IDO-toaletterna gjordes tidigare och är alltså inte beteckningen på modellen. För att säkert identifiera din stol så ber vi dig att fota den och maila bilderna till oss!

Maila bild på hela toaletten och en bild på en eventuellt sifferkod som finns i bak-kanten på skålen. Maila till: info@badochtoaspecialisten.se 

 

2021-02-23

Vad är det för skillnad på förbränningstoaletternas askskålar och varför behöver man en extra?

En extra insats/askskål är praktiskt att ha när du tömmer din toalett. Ibland bildas det urinkristaller som klumpar ihop sig i askan och dessa kan behöva lösas upp i varmt vatten under en stund. Då är det bra att ha en extra "potta" att använda så länge. De olika modellerna av förbränningstoaletter har olika sorters insatser (eller askskålar/pottor som de även kallas) och här kommer en liten guide till våra insatser!

Cinderella Classic tillverkad 2003 och före ska ha en insats som har en rundad botten: https://badochtoaspecialisten.se/fritidstoaletter/cinderella-forbranningstoalett/pasar-reservdelar/reservdelar-montering/rund-insats-till-cinderella-forbranningstoalett/

Cinderella Classic, Comfort och Gas tillverkad efter 2003 ska ha en insats med flat botten: https://badochtoaspecialisten.se/fritidstoaletter/cinderella-forbranningstoalett/pasar-reservdelar/reservdelar-montering/flat-insats-askskal-till-cinderella-forbranningstoalett/

Cinderella Motion, Travel ska ha en lite mindre insats: Produkt på väg in i vårt lager!

 

Separett Flame 8000 tillverkad 2014 och före ska ha en insats med ett jack i kanten: https://badochtoaspecialisten.se/fritidstoaletter/separett/reservdelar-montering/askpotta-forbranningstoalett-2014/

Separett Flame 8000 tillverkad efter 2015, Separett Cindi ska ha en insats med hel, slät kant: https://badochtoaspecialisten.se/fritidstoaletter/separett/reservdelar-montering/askpotta-forbranningstoalett-2015/

 

 

2020-12-22

Bästa sättet att hålla duschväggen eller duschkabinen ren från kalk?

Förebygg:

Det enklaste sättet att hålla duschväggen eller kabinen ren är att förebygga att smuts och kalk fastnar. Gör det till en vana att skrapa bort vattnet från duschens glas när du duschat klart så fastnar inte kalket och lämnar de där förtretliga prickarna. Du kan även impregnera glaspartierna när de är nya eller när du rengjort dem.

 

Klicka på bilderna för att komma till produkterna!

 

Duschskrapor: Med de flesta av våra duschskrapor medföljer ett självhäftande väggfäste till duschskrapan.

Impregnator: Clean & Shines Impregnator kan med fördela sprayas på ny eller väl rengjord glasvägg för att ge ett skyddande lager mot kalk. Impregnatorn stänger ytan på glaset men släpper ut fukt från exempelvis fogar och klinker. På så sätt undviker man mögel och fuktskador!

 

Behandla:

Om det är så att kalkprickarna redan finns där så är ett rengöringsmedel med lite syra i det bästa för att få bort kalket. Vår storsäljare Duschan och Kalkrent fungerar mycket bra! Du hittar dem här: 

 

Duschan: Milt rengöringsmedel med citronsyra.

Kalkrent: Lite starkare, väldigt effektiv rengöringsspray.

 

 

2018-02-09

Toalettpapper från förr?

Häromdagen la vi upp en bild på vår Instagram och Facebook-sida och frågade om någon visste vad det var. Vet du?

Om du gissade på "toalettpapper från förr" gissade du rätt! Enligt Wikipedia använder vi svenskar ca 15 kilo per person och år. Det känns som om vi kan vara tacksamma för det lite mjukare papper vi använder nu för tiden. 

 

(Bildkälla: Stockholms länsmuseum)

Produkter